Nuttige informatie

NUTTIGE INFORMATIE


 
 
 

Betrouwbaar Stichting Garantiefonds Reisgelden

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR, onder lidnummer 3589. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op onze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Publicatie

De bij de accommodaties getoonde foto’s dienen uitsluitend om een idee te geven. Omdat niet ieder appartement of hotelkamer gelijk is, kan het voorkomen dat de ter plaatse verkregen accommodatie afwijkt van de foto. Voor kennelijke zetfouten kan Soladore nooit aansprakelijk worden gesteld. Soladore behoudt het recht om zonder toestemming van de klant prijzen en arrangementen te wijzigen indien de situatie daarom vraagt.

Privacy

Voor het boeken van een reis of aanmelding voor de nieuwsbrief heeft Soladore uw gegevens nodig. Uw gegevens worden met zorg door Soladore behandeld en worden niet aan derden verstrekt.

Copyright

Copyright 2014 Soladore. Niets van de website van Soladore mag worden overgenomen, verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Soladore.

Prijzen

De vermelde prijzen op de website van Soladore zijn per kamer. Soladore werkt met fluctuerende prijzen, welke gebaseerd zijn op basis van vraag en aanbod. Hierdoor kan het soms voorkomen dat de reis welke u boekt later goedkoper of wellicht duurder wordt aangeboden.

Betalingen 
Wij werken met de Omnikassa van de Rabobank. Als product van de Rabobank biedt de Rabo OmniKassa u veiligheid en betrouwbaarheid. Het is makkelijk betalen met Ideal en Mr. Cash. Privacy en veiligheid staan voorop. De Rabo OmniKassa is PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) compliant en creditcard betalingen kunnen alleen 3D-Secure plaatsvinden via MasterCard Secure Code, Maestro Secure Code en Verified by Visa.
For our English speaking clients:
Rabo OmniKassa is PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) compliant and creditcard payments can only be processed with 3D-secure through MasterCard Secure Code, Maestro Secure Code and Verified by Visa. 3D Secure is an extra security for online payments via Visa, MasterCard and Maestro. With this system, you can prove to be the legitimate holder of the card. For more information regarding 3D Secure, please visit the Visa or MasterCard website. In case of failed transactions we advise you to also contact your bank for more information regarding 3D-Secure.
 
Reisdocumenten

Het is verboden om met een verlopen paspoort of identiteitskaart te reizen. Als u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, dient u altijd bij de ambassade na te gaan of u een visum nodig heeft. Het over de juiste reispapieren beschikken, is te allen tijde uw eigen verantwoordelijkheid. Soladore kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Verzekeringen

Indien u via Soladore uw verzekering geregeld heeft, bent u verzekerd bij Allianz Global Assistance. Voor de exacte voorwaarden van zowel de annulerings- als de reisverzekering verwijst Soladore u naar www.allianz-assistance.nl. Volgens de wet bent u verplicht een verzekering af te sluiten. Wanneer u besluit om geen verzekering af te sluiten, kan Soladore niet aansprakelijk worden gesteld voor de schade die verhaald kan worden bij de reis- en/of annuleringsverzekering.

Reisduur

Houdt er rekening mee dat de reisdagen altijd meetellen bij het bepalen van uw reisduur. Bij een 8-daagse reis bent u dus 7 nachten op de bestemming. Wanneer u een vlucht heeft geboekt bij een luchtvaartmaatschappij, kan het door vertraging voorkomen dat u niet de volledige reisduur op de bestemming kunt zijn. De niet genoten vakantiedagen kunnen niet op Soladore verhaald worden.

Toeristenbelasting in SPANJE

In Catalonië en de Balearen (Mallorca-Menorca-Ibiza-Formentera) wordt toeristenbelasting geheven.

De prijzen varieren van € 0,50 tot € 2,25 per persoon per nacht voor personen van 16 jaar en ouder. De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden bij de recepties van de hotels, appartementencomplexen of campings. Aan het einde van de boeking ziet u het bedrag wat betaald moet worden. *onder voorbehoud van wijzigingen door Municipal Cataloni

De accommodatie

Op de aankomst dag kunt u uw appartement meestal pas rond 17.00 uur betrekken, op de vertrek dag dient u uw appartement of chalet rond 10.00 uur te hebben verlaten. Hotelkamers zijn in de meeste gevallen op de dag van aankomst rond 14.00 uur gereed. Ook deze dienen op de vertrek dag om 10.00 uur te worden verlaten.

Borg

Voor een studio, appartement en chalet wordt meestal een borg verlangd. Deze krijgt u, indien uw appartement in orde is bevonden, bij vertrek weer retour. Soladore heeft hier geen enkele invloed op en kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor meningsverschillen over de borg tussen uzelf en de accommodatieverschaffer.

Interieur van de accommodatie

Bij de meeste appartementen bevinden zich in de woonkamers zogenaamde slaapbanken. Ook bij hotelkamers zijn de extra bedden vaak bijzetbedden, zoals een sofabed, stretcher of stapelbed.

Studio’s

Een studio is altijd één leefruimte met slaapgelegenheid voor 2, 3, 4 of meer personen, afhankelijk van de grootte van de studio.

Appartementen

Een appartement onderscheidt zich van een studio doordat de leefruimte altijd uit minimaal twee aparte delen bestaat. Indien het een 6-persoons appartement betreft, bevindt zich in de hal van het appartement meestal een stapelbed. Een appartement met één slaapkamer en een woonkamer noemt men een 2-kamerappartement, een appartement met twee slaapkamers en een woonkamer noemt men een 3-kamerappartement etc.

Hotels

Het kan voorkomen dat een accommodatie uit verschillende gebouwen bestaat. In deze gebouwen kunnen verschillende soorten kamers liggen (gerenoveerd/niet gerenoveerd/oud/nieuw) tenzij anders vermeld, kunt u in alle kamers geplaatst worden.

Logies (LG): alleen overnachting.

Logies en ontbijt (LO): overnachting en ontbijt. De verzorging begint met een ontbijt op de dag na aankomst en eindigt met ontbijt op de dag van vertrek.

Halfpension (HP): overnachting, ontbijt en diner. De verzorging begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt op de dag van vertrek met het ontbijt.

Volpension (VP): overnachting, ontbijt, lunch en diner. De verzorging begint met de lunch of het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt of lunch (afhankelijk waar u mee gestart bent) op de dag van vertrek.

All inclusive (AI): overnachting, alle maaltijden, lokale alcoholische dranken en frisdranken. De verzorging begint op het moment dat u incheckt en eindigt op de dag van vertrek bij het uitchecken.

Faciliteiten

Bij de beschrijvingen van de verschillende accommodaties vindt u een opsomming van de faciliteiten. Houdt u er rekening mee dat voor het gebruik van bepaalde faciliteiten zoals bijvoorbeeld sauna’s, binnenzwembaden, fitnessruimtes etc. een toeslag moet worden betaald. Wij proberen dit bij de accommodatie te vermelden maar als er in de beschrijving niets vermeld staat over kosten, was het bij publicatie niet bekend of voor een bepaalde faciliteit betaald moet worden. Het is mogelijk dat sommige faciliteiten bij gebrek aan belangstelling in het voor- en naseizoen gesloten zijn. Bij de receptie of op uw kamer kunt u bijna altijd een kluisje huren voor uw kostbaarheden en belangrijke papieren. Meestal wordt er een vergoeding gevraagd voor het gebruik van een kluisje. Soladore kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor inbraak in uw accommodatie of diefstal van uw persoonlijke eigendommen.

Afstanden

De afstanden die vermeld staan bij de accommodaties voor het centrum, strand en bezienswaardigheden zijn altijd hemelsbreed gemeten. Dit houdt in dat de afstand te voet of per auto hiervan kan afwijken. Het is soms noodzakelijk om via trappen of hellende wegen het doel te bereiken.

Voorkeuren en essenties

Aan speciale wensen die bij de boeking kenbaar worden gemaakt, zal Soladore zo veel mogelijk proberen te voldoen. Helaas is Soladore hierbij afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener, zoals de accommodatieverschaffer en worden voorkeuren dan ook helaas niet altijd uitgevoerd.

Baby mee

Soladore kan niet garanderen dat er een kinderbedje aanwezig is tijdens uw verblijf, we kunnen dit als voorkeur vermelden. De eventuele kosten van een kinderbedje betaalt u ter plaatse. Wanneer een kamer met het maximale aantal personen wordt bezet, is het niet altijd mogelijk een baby aan het reisgezelschap toe te voegen.

Mindervaliden

Bij de accommodaties op de website zijn over het algemeen geen speciale voorzieningen getroffen voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers en mindervaliden. Dat betekent niet dat mindervaliden niet welkom zijn, integendeel, maar het ontbreken van deze voorzieningen kan Soladore nimmer worden verweten. Een aangepaste kamer of een voorkeur voor de ligging van de kamer is altijd een preferentie.

(Huis)dieren

Indien u met eigen vervoer reist, is het bij sommige accommodaties mogelijk om uw (huis)dier mee te nemen. U dient aan Soladore door te geven dat u uw (huis)dier mee wilt nemen. Soladore zal bij de accommodatie navraag doen of het meenemen van uw (huis)dier mogelijk is. NB. U dient in het bezit te zijn van een dierenpaspoort wanneer u uw (huis)dier meeneemt naar het buitenland. Meer informatie hierover vindt u op https://www.licg.nl/ het landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren.

Geluidsoverlast

Indien er in de beschrijving melding wordt gemaakt van een levendige omgeving of een centrale ligging of er is een bar aanwezig, dan duidt dit er meestal op dat er sprake is van een gezellige drukte in de omgeving of verkeersdrukte. Veel complexen organiseren overdag of ’s avonds activiteiten. De normen en tijden waarop men leeft zijn anders dan bij ons. Absolute rust en stilte na middernacht zijn daarom geen stelregel. Geluidsoverlast door bouwwerkzaamheden is helaas niet te voorkomen. Indien de werkzaamheden plaatsvinden in de accommodatie zullen wij te allen tijde proberen u tijdig te informeren. Het kan echter voorkomen dat wij niet van de werkzaamheden op de hoogte zijn.

Autohuur

Soladore werkt samen met Sunny Cars, een gerenommeerde autoverhuurmaatschappij, waarbij u nooit te maken heeft met extra kosten-verzekeringen die ze ter plaatse erbij willen verkopen, aangezien bij de prijs alles inbegrepen is. Meer informatie: https://partner.sunnycars.nl/ak/1962320/

Het zoeken naar resultaten is bezig, druk op geen enkele toets totdat u de resultaten te zien krijgt.